Printfriendly

2015. május 25., hétfő

Sajtos falatkák

Van úgy, hogy egy kis sajtos finomságra vágyik a család, de az egyéb ház körüli teendők miatt nem sok idő jut a sütögetésre. Ekkor jön jól ez az egyszerű recept. Tulajdonképpen kevés alapanyagból lehet két tepsinyi sós rágcsálnivalót az asztalra varázsolni. Ha nem akarunk a szaggatással bajlódni, egyszerűen csak vágjuk fel apró kockára, vagy vékony csíkokra.



Hozzávalók 2 nagyobb tepsi falatkához:
*25 dkg túró
*1 tk só
*1 jó nagy ek tejföl
*30 dkg rétesliszt
*20 dkg puha vaj/margarin
*1 felvert tojás lekenni
*15 dkg reszelt sajt a tetejére

A túrót egy tálba öntjük, jól áttörjük (erre egy krumpli törőt használtam).
Megszórjuk a sóval, elkeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a réteslisztet.
Ezután elmorzsoljuk benne a vajat/margarint és jól összedolgozzuk.
Folpackba csomagolva egy órára a hűtőbe rakjuk.
Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.
A tésztát lisztezett felületen kb. ujjnyi vastagra elnyújtjuk.
Egy egész apró pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Az előkészített tepsikbe fektetjük, egymáshoz lehet közelebb, mert inkább megemelkednek, mint oldalra terülnek.
Lekenjük egy egész, kissé felvert tojással. Megszórjuk mindegyiket egy csipet reszelt sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése