Printfriendly

2015. május 5., kedd

Sajtos zellerkrémleves

A legutóbbi bevásárlás alkalmával választottam egy szép zellergumót és egy sajtos levest készítettem belőle. Egyszerű, krémes kanalazni való, ami nagyon gyorsan asztalra varázsolható. A gyerekek is ettek belőle pár kanállal, persze a levescsalogató "golyók" nem hiányozhattak. Még Apa, aki ritkán kér levest, is azt mondta, hogy ez finom :-)



Hozzávalók 4 főre:
*1 nagyobb zellergumó
*1 liter víz
*2 dl főzőtejszín (20%-os)
*1 zöldfűszeres tömlős sajt (100g)
*10 dkg trappista sajt
*1 csapott kk só
*1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)

A megtisztított zellergumót apróra kockázzuk, felengedjük a vízzel, ízesítjük a sóval, ételízesítővel (esetleg leveskockával) és fedő alatt addig főzzük, míg a zöldség megpuhul.
Ezután a tűzről lehúzva merülő mixerrel pépesítjük.
Belecsorgatjuk a tejszínt, hozzáadjuk a tömlős sajtot és belereszeljük a sajtot (utóbbiból hagyunk egy keveset a tálaláshoz).
Mérsékelt lángon addig hagyjuk a tűzhelyen, míg a sajt teljesen felolvad.
Melegen, reszelt sajttal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése