Printfriendly

2015. május 15., péntek

Mángoldos krumplisaláta

Szerencsére a tavasszal elvetett mángold minden egyes szeme kikelt. Ezért most igen csak ritkításra volt szükség. Gondolkodtam, mi is legyen a sorsa a sok friss, apró levélkének. Aztán jött az ötlet, hogy egy részét beleszórom a krumplisalátába. A  család egyik kedvencéhez, a rántott csirkéhez készült köretként. Nagy sikere lett. De mi legyen a többi levélkével? Azt hiszem az egy másik recept lesz...



Hozzávalók 3 főre:
*50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
*1 kis fej lila hagyma
*1 marék apró mángold levél
*3 dl tejföl
*2 ek majonéz
*1 tk mustár
*1 nagy csipet só

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A krumplit kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük, de ne főzzük szét. Leszűrjük, lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni.
A mángold  leveleket lecsepegtetjük, apróra tépkedjük. Ha már vastagabb főér van bennük, azt kitépjük.
A lila hagymát apróra kockázzuk.
A tejfölt elkeverjük a sóval, mustárral, majonézzel.
Beleforgatjuk a hagymát, a leveleket és a kihűlt krumplit.
Kínálhatjuk azonnal, de előre is elkészíthetjük, úgy jobban összeérnek az ízek.

Még több mángoldos recept megtalálható itt.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése