Printfriendly

2017. szeptember 2., szombat

Hawaii leveles rétes



Ritkán használok leveles tésztát, de mindig van a fagyasztóban egy, ha mégis szükség lenne egy könnyű, egyszerű fogásra. Ez a hamis rétes most tartalmaz egy kis gyümölcsöt, amit jól kiegészít a sajt és a sonka. Remek uzsonna, de akár kirándulásra is csomagolhatjuk elemózsiaként.
Hozzávalók 4 főre:
*1 csomag fagyasztott leveles tészta (50 dkg)
*1 ek krémsajt
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
*10 dkg sonka
*4 ananász karika
*5 dkg vékonyra szeletelt sajt
*1 tojás lekenni
*1 kk szezámmag a tetejére

A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni, majd lisztezett felületen téglalap alakúra és 3 mm vékonyra elnyújtjuk. A téglalapot képzeletben három sávra osztjuk. A középső sávot megkenjük a sóval, borssal elkevert krémsajttal, majd befedjük a sonkával, a lecsepegtetett ananász karikákkal, majd a vékonyra szeletelt sajttal. 
A két szélső sávot a kígyóréteseknél használt módon 45 fokos szögben, 2 cm széles csíkokra vágjuk. Egy szálat jobbról balra, majd egy szálat balról jobbra téve befedjük a tölteléket. 
A végén a tésztát a rétes alá hajtjuk és átemeljük egy sütőpapíros tepsibe. 
Lekenjük egy egész, kissé felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal. 
Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel kb. 22 perc alatt barnára sütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése