Printfriendly

2017. szeptember 15., péntek

Makói csirkemell



Ez egy egészen egyszerű húsos fogás, ami nem sokban tér el a rántott csirkétől, de azért mégis picit más az íze. Kínálhatjuk hagyományos körettel, akár krumplipürével is, de nálunk most friss zöldségekből készült salátával kapta a család.
A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.
Hozzávalók 4 személyre:
*2 nagyobb csirkemell filé
*2 dl tej
*3 nagy gerezd fokhagyma
*1 kávéskanál só
*15 dkg liszt
*3 kisebb tojás
*1 közepes fej vöröshagyma
*15 dkg zsemlemorzsa
*Bő olaj a sütéshez

A megtisztított húst elszeleteljük, majd vékonyra klopfoljuk. 
A tejbe zúzzuk a fokhagymát, majd egyesével beleforgatjuk a csirkeszeleteket, amiket pár óra pihenés után szárazra törlünk, és meghintjük sóval. 
Először lisztbe forgatjuk, majd a kissé felvert tojásba, amibe finomra reszeltük a vöröshagymát, végül a zsemlemorzsába. 
Bő, forró olajban pirosra sütjük. 
Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése