Printfriendly

2017. szeptember 25., hétfő

Káposztás nokedli

Ilyenkor ősszel előtérbe kerülnek a káposztás ételek. Nagy kedvenc a cvekedli, ezért ennek a mintájára készítettem egy adag borsos, pirított káposztás nokedlit. Igazán laktató, húsmentes fogás.
Hozzávalók 4 főre:
Nokedlihez:
*3 nagyobb tojás
*Kb. 20-25 dkg liszt
*1 csapott kk só

Továbbá:
*1 kisebb fej káposzta
*6-7 ek olaj
*1 csapott kk só
*1 csapott kk őrölt bors

A káposztát a reszelő nagy lyukán lereszeljük, majd egy serpenyőben a felforrósított olajon megpirítjuk, ízesítjük sóval és borssal. 
Egy fazékba sós vizet forralunk két evőkanál olajjal.
A nokedlihez a tojásokat csomómentesre dolgozzuk a sóval és annyi liszttel, hogy ne kapjunk se kemény, se túl lágy masszát. 
Ha gyöngyözve fő a víz, akkor beleszaggatjuk a nokedlit, majd ha feljöttek a víz felszínére, további két percet főzzük, hideg vízre leszedjük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. 
Beleforgatjuk a pirított káposztába, majd felpirítjuk, és ha még szükséges ízesítjük sóval és borssal. 
Melegen, azonnal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése