Printfriendly

2017. szeptember 8., péntek

Fokhagymás tejben sült sajtos csirkecomb



Most, hogy itt a hűvösebb idő, jól esik kicsit bemelegíteni a konyhát. A család nagyon szereti a tepsiben sült csirkecombot. Annyit változtattam a szokásos recepten, hogy tejben puhítottam és a végén bőségesen megszórtam sajttal. A végeredmény pedig egy puha, szaftos és jó sajtos fogás lett. A család kérésére rizibizi köret készült hozzá.
Hozzávalók 4 főre:
*4 csirkecomb
*1 púpos tk csirke fűszersó
*3 dl tej
*3 nagy gerezd fokhagyma
*20 dkg trappista sajt

A megtisztított húsokat megszórjuk a fűszersóval, majd egy közepes tepsibe fektetjük. A tejbe zúzzuk a fokhagymákat, és a combok mellé öntjük. 
Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol hőlégkeveréssel 60 percet puhítjuk. 
Az alufóliát eltávolítva leöntjük róla a tejet, megszórjuk durvára reszelt sajttal és addig sütjük, míg a sajt szép pirosra pirul a tetején. Ez kb. 15 perc. Melegen kínáljuk.



A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

1 megjegyzés:

  1. Biztos, hogy a hétvégi menü lesz! Köszönet érte Andika!! Nagyon finom lehet! Évi

    VálaszTörlés