Printfriendly

2017. szeptember 4., hétfő

Mézes-citromos körteleves

Ahogy nő a kis körtefa a kertünkben, évről évre egyre többet terem. Az idei termés nagy részét frissen falatoztuk, majd pár darabból egy könnyű levest is készítettem. Nagyon egyszerű, és cukor helyett most méz került bele, valamint egy kevés citromlé az, ami pikánssá teszi.
Hozzávalók 3 főre:
*4 nagyobb körte
*1 kezeletlen citrom felének a leve
*1 csipet só
*2 ek méz
*0,5 kk őrölt fahéj
*4-5 szem szegfűszeg
*1 púpos ek vaníliás pudingpor
*1 dl krémes tejszín

A körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk és annyi vízben, ami épp ellepi, puhára főzzük. ízesítjük a frissen facsart citromlével, mézzel, fahéjjal, szegfűszeggel, sóval.
A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd a levesből mert pár evőkanál forró lével felhígítjuk, és a levesbe csorgatjuk.
Ha kellőképpen besűrűsödött, akkor elzárjuk és kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése