Printfriendly

2017. szeptember 1., péntek

Csirkés rizsleves



A rizs ritkán kerül asztalra nálunk, mert köretként nem igazán kedveli a család, de ez a zöldséges, csirkés, könnyű leves most igazán ízletes lett, hála a friss zöldségeknek. Nekem még hidegen is nagyon ízlett ;-)
Hozzávalók 4 főre:
*1 nagyobb csirkemell filé
*1 közepes fej vöröshagyma
*3 szál sárgarépa
*2 szál petrezselyem
*1 kisebb karalábé
*2 dl zöldborsó
*8 dkg rizs
*4 ek olaj
*1 tk só
*1 csipet őrölt bors
*2 dl zsíros tejszín
*2 csapott ek liszt

Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajon, majd fehéredésig pirítjuk rajta a felkockázott húst. Hozzáadjuk a kockára vágott karalábét, a felkarikázott répát, zöldborsót és a petrezselymet. Felengedjük dupla mennyiségű vízzel, ízesítjük sóval és borssal. Ha a hús megpuhult, beleszórjuk a rizst és készre főzzük. A tejszínt simára keverjük a liszttel, majd a levesből mert pár evőkanál lével felhígítjuk, és a levesbe csorgatjuk. Ha kellőképpen besűrűsödött, akkor elzárjuk és ízlés szerint melegen vagy behűtve, esetleg citrommal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése