Printfriendly

2017. szeptember 11., hétfő

Könnyű karalábéleves sajtos grízgaluskával



Nem is lehetne a hetet jobban kezdeni, mint egy könnyű kis levessel, amibe a friss, zsenge karalábén kívül még egy kis puha, sajtos grízgaluska is került. Roppant egyszerű, érdemes kipróbálni. A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.
Hozzávalók 4 személyre:
Galuskához:
*8 dkg reszelt sajt
*1 nagyobb tojás
*1 púpozott ek tejföl
*1 nagy csipet só
*5 csapott ek búzadara

Leveshez:
*1 nagy fej vöröshagyma
*3 ek olaj
*2 közepes karalábé
*2 kisebb szál sárgarépa
*15 dkg zöldborsó
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1,5 liter húsleves alaplé/esetleg víz

Tálaláshoz:
*friss petrezselyemlevél

Először a galuskához az apróra reszelt sajtot elkeverjük a tojással, búzadarával, sóval, tejföllel és félretesszük. 
Az felkockázott hagymát megfonnyasztjuk a forró olajon, majd átforgatjuk rajta a kockára vágott karalábét, a felkarikázott répát és a zöldborsót. Az alap lével felengedve, a fűszerekkel ízesítve a zöldségek puhulásáig főzzük. 
A galuskát egy kiskanál segítségével a lassan gyöngyöző levesbe szaggatjuk és pár perc alatt készre főzzük. 
Melegen, aprított petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése