PrintFrendly

2016. október 29., szombat

Almás pite golyó



Sajnos nálunk a gyümölcsök hamar vesztenek frissességükből és akkor már nem szívesen fogyasztja a család. Szerencsére ezeket a kicsit ráncosabb almákat felhasználva rövid idő alatt is remek kis desszert készíthető. Ezt még a válogatósabb gyerekek is kedvelik.
Hozzávalók 25 golyóhoz:
*2 nagyobb alma (25 dkg tisztítva mérve)
*2 ek citromlé
*1,5 tk fahéj
*8 dkg porcukor
*1 tasak vaníliás cukor
*20 dkg darált keksz +3 ek a forgatáshoz

Az almákat meghámozzuk és magházukat kivágjuk. A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy kisebb lábasban a citromlével meglocsolva és a fahéjjal megszórva kb. 5 perc alatt megpároljuk.
Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a cukrokat és annyi darált kekszet, hogy könnyű, de nem ragacsos masszát kapjunk.
Kisebb, diónyi golyókat sodrunk, amiket megforgatunk darált kekszben.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése