Printfriendly

2016. október 3., hétfő

Rántott leves



Van úgy, hogy összegyűlik pár szelet már nem olyan friss kenyér. Ilyenkor, ha nem bundás kenyér lesz belőle, akkor ehhez az egyszerű leveshez használom fel. Olcsó, hisz alig szükséges hozzá pár dolog.
Gyorsan meg is van, nem kell vele sok időt eltölteni a konyhában.
Hozzávalók 4 főre:
*3 jó púpos ek liszt
*4 ek olaj
*1 csapott tk fűszerpaprika
*1 liter víz
*1 púpos kk őrölt köménymag
*0,5 kk só
*4 szelet kenyér

Egy kisebb fazékban a lisztet simára keverjük az olajjal, majd mérsékelt lángon világosra pirítjuk.
A tűzről lehúzva rászórjuk a paprikát, fokozatosan adagoljuk a vizet, közben csomómentesre keverjük.
Ízesítjük a fűszerekkel és sűrűsödésig főzzük.
Közben a kenyérszeleteket apró kockára vágjuk és 200 fokos sütőben pár perc alatt megpirítjuk.
A levest melegen, a kenyérkockákkal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése