Printfriendly

2016. október 27., csütörtök

Alma-körte krémleves



Ősszel is érdemes minél több gyümölcsöt fogyasztani, ha nem is friss formában, de egy kellemes levesként kínálva. Így még a válogatósabb gyerekek is szívesebben megeszik az almát, körtét.
Kínálhatjuk hidegen vagy langyosan, ízlés szerint.
Hozzávalók 5 főre:
*3 nagyobb alma
*3 nagyobb körte
*0,5 citrom leve
*1 tasak vaníliás cukor
*2-3 ek cukor
*1 csipet só
*1 csapott tk őrölt fahéj
*1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
*1 púpos ek vaníliás pudingpor
*2 dl sűrű tejszín

A gyümölcsöket meghámozzuk, magházukat kivágjuk. A gyümölcshúst kisebb darabokra vágjuk. A citromlével meglocsolva, annyi vízzel, hogy épp ellepje, pár perc alatt puhára főzzük. Ízesítjük a fűszerekkel, sóval, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel.
Közben a pudingport simára keverjük a tejszínnel.
A levest botmixerrel pépesítjük. A pudingot pár evőkanál meleg leves levével felhígítjuk, majd a levesbe csorgatjuk. Hagyjuk besűrűsödni.
Pár szelet friss gyümölccsel, citromfűlevéllel díszítve kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése