Printfriendly

2016. október 5., szerda

Egyszerű zöldségkrémleves



Bár nyáron is gyakran készítek levest, de amikor beköszönt a hűvösebb idő, valahogyan jobban kívánjuk a meleg kanalazni valót. Ez most egy nagyon egyszerű, zöldségekből főtt krémleves. Külön betétet nem kínáltam hozzá, de lehet akár reszelt sajttal, pirított kenyérkockákkal is gazdagítani.
Hozzávalók 4 főre:
*1 nagy fej vöröshagyma
*3 nagy szál sárgarépa
*2 nagy szál petrezselyem
*1 kisebb karalábé
*2 egész nagydarab krumpli
*3-4 ek olaj
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 dl sűrű tejszín

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk és nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk.
Átforgatjuk rajta a többi zöldséget, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje.
Ízesítjük a fűszerekkel és fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Ezután botmixerrel pürésítjük.
A tejszínt pár evőkanálnyi meleg levessel hígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk), majd a levesbe csorgatjuk. Ha szükséges, hígítjuk egy kevés vízzel.
Ezután elzárjuk és melegen kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése