PrintFrendly

2016. október 17., hétfő

Kétszínű fasírtrúd



A hétvégén vendégeink voltak és ez volt az egyik fogás. 
Már előző nap elkészült, és vasárnap csak a tálalással kellett foglalkoznom. Egyszerű, finom, de mégsem az a hagyományos, megszokott fasírtrúd. Habos krumplipürét kínáltam hozzá.
Hozzávalók 1 nagyobb rúdhoz:
Világos részhez:
*50 dkg darált sertéshús
*1 csapott kk só
*0,5 kk őrölt bors
*2 közepes tojás
*4 púpos ek zsemlemorzsa

Piros részhez:
*50 dkg darált sertéshús
*1 csapott kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 púpos tk fűszerpaprika
*1 tk házi fokhagymakrém
*2 közepes tojás
*4 púpos ek zsemlemorzsa

Továbbá:
*1 tojás lekenni
*1 ek zsír a tepsi kikenéséhez
*1 dl víz a puhításhoz

Két tálat készítünk. Az egyikbe a világos részhez valókat rakjuk, a másikba a piros részhez valókat. Mindkettőt összedolgozzuk.
Folpackon a világos részt kézzel ujjnyi vastagra és téglalap alakúra ellapogatjuk.
A piros masszából pedig hengert formázunk és a kilapogatott hús szélesebb szélére helyezzük.
Majd elkezdjük feltekerni, mintegy bebugyolálva a belső részt.
Jól összenyomkodjuk, kicsit megsodorjuk, hogy a felesleges levegő kijöjjön.
Egy közepes tepsit kikenünk egy jó evőkanál zsírral és belefektetjük a fasírtot.
Lekenjük egy egész, kissé felvert tojással.
Öntünk mellé kb. 1 dl vizet és alufóliával lefedjük.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 200 fokon alul-felülsütéssel kb. 75 percet puhítjuk.
Ezután a fóliát eltávolítjuk, a hőfokot 180-ra mérsékeljük és gyakran meglocsolva a szaftjával szép pirosra sütjük. Ez kb. 15-20 perc.
Majd óvatosan kiemeljük a zsírból és hagyjuk teljesen kihűlni.
Hidegen egy éles késsel szépen felszeleteljük.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése