Printfriendly

2016. november 1., kedd

Gyors karfiolos tarhonyaleves



Ez az egyszerű leves a kislányom kedvence. Nem igényel sok időt az elkészítése és egyszerű is. A konyhában kevésbé járatos háziasszonyoknak, illetve időhiánnyal küzdő anyukáknak is jó szívvel ajánlom.
Hozzávalók 4 főre:
*1 kis fej karfiol fele
*10 dkg tarhonya
*3 kisebb szál sárgarépa
*3 nagy szem krumpli
*4 ek olaj
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 púpos tk fűszerpaprika
*1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 csapott kk csemege paprikakrém

Minden zöldséget megtisztítunk. A karfiolt apró rózsáira szedjük, a sárgarépát vékony karikára vágjuk, a krumplit kicsire kockázzuk. A tarhonyát egy közepes fazékban az olajon világosra pirítjuk.
Hozzáadjuk a sárgarépát, a krumplit, megszórjuk a pirospaprikával, jól átkeverjük.
Felengedjük kb. 2 liter vízzel, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel.
Ha puhák a zöldségek és a tészta, hozzáadjuk a karfiolt és pár perc alatt készre főzzük.
Érdemes megkóstolni, hogy szükséges-e még sózni.
Melegen, azonnal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése