Printfriendly

2016. november 7., hétfő

Almás-sajtos krumplisaláta



Sokat gondolkodtam, hogy az egyszerű sült csirkéhez milyen köretet kínáljak. Aztán maradtam egy könnyű krumpli salátánál, amit kiegészítettem egy kevés almával és sajttal. Érdemes előző nap este összeállítani, hogy legyen ideje az ízeknek kellőképpen összeérni. Sültekhez, bundás húsokhoz remek kísérő fogás.
Hozzávalók 4 főre:
*50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
*1 nagy alma
*15 dkg sajt
*4 dl tejföl
*3 púpos ek majonéz
*1,5 ek porcukor
*2 ek citromlé
*0,5 kk só

A megtisztított krumplit apró kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
Közben a tejfölt simára keverjük a majonézzel, sóval, porcukorral, citromlével.
A sajtot és a magházától megszabadított, meghámozott almát apróra vágjuk, és a tejfölbe forgatjuk a kihűlt krumplival együtt.
Pár órát vagy egy éjszakát érdemes pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése