Printfriendly

2016. november 3., csütörtök

Egyszerű párizsis pizza



Nagyon egyszerű kis házi készítésű uzsonna a hűtőben talált alapanyagokból. A tészta a közepén elég vékony, de a szélén hagytam egy kis peremet, mert a kicsik ezt a ropogós részt szeretik a legjobban.
Hozzávalók 2 kerek pizzához:
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 púpos tk só
*1,6 dl víz
*2 dk friss élesztő
*1 tk zsír vagy 2 ek olaj

Feltéthez:
*3 púpos ek tejföl
*1 ek pizza krém
*20 dkg párizsi egyben
*10 dkg trappista sajt

A lisztet először egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót. Majd a langyos, de nem forró vízbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, és a liszthez öntjük. Hozzáadjuk az olvasztott zsírt vagy az olajat. Jó alaposan kidagasztjuk. Ha keménynek éreznénk a tésztát, akkor egy pici vízzel lazíthatunk rajta. Ezután egy tálba rakjuk a gombóccá összeállt tésztát, lisztes kézzel végigsimítjuk a felületét, hogy ne ragadjon az edényhez kelés közben.
Lefedve hagyjuk legalább egy órát kelni. A megkelt tésztát két részre osztjuk és kikent, kilisztezett pizza sütő formába (26 cm) nyomkodjuk kézzel. Megkenjük a tejföl és a pizza krém keverékének a felével. A reszelő nagy lyukán ráreszeljük a párizsi felét. Megszórjuk a sajt felével.
Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük. 
Ezt megismételjük a másik tésztával is.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése