Printfriendly

2014. december 28., vasárnap

Virslis krumplisaláta

A kedvenc krumplisalátánk egy kis virslivel gazdagítva. Remek köret sültekhez, de önálló ételként is megállja a helyét. Azonnal fogyasztható, de ha még pár órát vagy egy egész éjszakát pihen a hűtőben, az ízek nagyon jól összeérnek. Szilveszter napjára akár előre is elkészíthető.


Hozzávalók 4 főre:
*8 közepes szem krumpli
*4 nagyobb tojás
*1 közepes fej lila hagyma
*1 közepes fej vöröshagyma
*4 szál virsli
*4 dl tejföl
*2 ek majonéz
*1 tk mustár
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors

A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymákat apró kockára, a krumplit kisebb kockára vágjuk, majd utóbbit sós vízben megfőzzük.
A tojásokat keményre főzzük, héjukat lehúzzuk, majd apróra vágjuk.
A virsliket is megfőzzük, vékonyra karikázzuk.
Amíg a virsli, tojás és a krumpli is kihűl, összeállítjuk a majonézes krémet.
A tejfölt simára keverjük a majonézzel, a mustárral és ízesítjük a sóval, borssal.
Hozzáadjuk a lila hagymát, a tojásokat, a virsliket, majd a krumplival is összeforgatjuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése