Printfriendly

2014. december 18., csütörtök

Aszalt sárgabarackos-csokidarabos keksz


Ez az egyszerű csokoládés, aszalt sárgabarackos keksz karácsonyi ajándékba készült, amit már holnap megkap az ajándékozott.
Kívül picit ropogós, belül puha, omlós és nem túl édes. Jól záródó fémdobozban sokáig eláll.
Ha van otthon más aszalt gyümölcs, természetesen azzal is elkészíthető.



Hozzávalók kb. 18 db kekszhez:
*25 dkg liszt
*10 dkg apró szemű zabpehely
*0,5 tasak sütőpor
*1 tasak vaníliás cukor
*5 dkg barna cukor
*10 dkg aszalt sárgabarack
*10 dkg étcsokoládé
*15 dkg margarin
*5 ek tej

A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A csokoládét és az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk.
Egy tálba mérjük a lisztet, a sütőport, a zabpelyhet, a cukrokat.
Beleszórjuk a gyümölcsöt, a darabolt csokit, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a tejet.
Jól összedolgozzuk a tésztát.
Kis diónyi golyókat sodrunk a két tenyerünk között, majd kicsit ellapítjuk és az előkészített tepsibe rakjuk.
170 fokon hőlégkeveréssel 16 perc alatt megsütjük.
Ezután rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. (Óvatosan, mert ekkor még puha és törékeny.)

Az alapötletet az Életszépítők Életmód Magazinban találtam.

A Fecebookon is megtaláltok.


2 megjegyzés: