Printfriendly

2014. december 16., kedd

Magyaros tarhonyaleves

Ma tésztanap van. Mind az első és mind a második fogás is tartalmaz tésztát. Ez egy egyszerű, sok zöldséges, reszelt tarhonya leves. Mert finom és mert a kicsi nagyon leveses. Így a nagyobbik is eszik némi zöldséget.


Miért magyaros? Mert paprikás :-)



Hozzávalók 6 főre:
*4 közepes szál sárgarépa
*3 kisebb petrezselyem
*1 kisebb karalábé
*6 kis darab krumpli
*1 közepes fej vöröshagyma
*1 kisebb sárga paprika
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
*3 ek olaj
*1 kk só
*1 nagy csipet bors
*1 csapott tk őrölt pirospaprika
*1 kk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*10 dkg tarhonya tészta

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A vöröshagymát apró kockára, a sárgarépát, a petrezselymet karikára vágjuk, a krumplit és a karalábét kisebb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát a felforrósított olajon üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a tarhonyát és együtt pirítjuk egy keveset, majd hozzáadjuk a répát, zöldséget, karalábét és átforgatjuk.
Felengedjük kb. 2,5-3 liter vízzel (attól függően, hogy mennyire sűrű levest szeretnénk).
Ízesítjük sóval, borssal, őrölt és darált pirospaprikával, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával).
A petrezselyemlevelet a kicsumázott paprikába tömködjük és levesbe rakjuk.
Fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak, majd a krumplit is hozzáadva utóbbi puhaságáig főzzük.
Melegen kínáljuk.

 A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése