Printfriendly

2014. december 31., szerda

Csokis linzer szilveszterre

Nem tudunk ráunni a linzerre. Mi más is készült volna, mint csokis, ünnepi, színes szórócukros változat.

Elérkeztünk az év utolsó napjához. Ezúton köszönöm meg minden kedves olvasónak, hogy benézett, elkísért 2014-ben. Remélem az új esztendőben is találkozunk.


KÍVÁNOK MINDENKINEK BÉKÉS, BOLDOG, FINOMSÁGOKBAN GAZDAG ÚJ ÉVET!



Hozzávalók 35 db linzerhez:
*30 dkg liszt
*1 kk sütőpor
*10 dkg porcukor
*1 tasak vaníliás cukor
*1 csipet só
*20 dkg margarin
*1 tojás sárgája
*1 kis üveg baracklekvár fele
*10 dkg étcsokoládé
*2 tk olaj
*1 marék színes cukorka

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, sütőport, porcukrot, vaníliás cukrot. Összedolgozzuk a tojás sárgájával és a puha margarinnal.
Lisztezett felületen egy apróbb hullámos szélű formával kiszaggatjuk.
Sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk egy picit távolabb egymástól.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 8 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Majd 1-1 linzert egy kevés baracklekvárral összeragasztunk.
Érdemes a csokizás előtt pár órát hagyni pihenni, mert akkor nem csúszik el a két tészta egymáson.
A csokoládét az olajjal forró vízgőz felett felolvasztjuk, (egy új módszert próbáltam ki, előbb lereszeltem a csokit és így egyenletesebben olvadt fel, szebb lett az eredmény.) majd a linzerek tetejét belemártjuk és hagyjuk a felesleget kicsit lecsepegni.
Majd még a teljes megszilárdulás előtt megszórjuk színes cukorkákkal.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése