Printfriendly

2014. december 14., vasárnap

Mogyorós püspökkenyér

Volt 7 korábban lefagyasztott, maradék tojásfehérjém. Most ezeket felhasználva, a kertben termett török mogyoróval, valamint némi aszalt gyümölccsel gazdagítva püspökkenyeret készítettem. Igazán egyszerű, finom ünnepi sütemény. 
Aki még fokozni szeretné az élvezeteket, nyugodtan bevonhatja olvasztott csokoládéval :-)


Hozzávalók 23 szelethez:
*7 kisebb tojás fehérje
*12 dkg cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*12 dkg liszt
*1,2 dl olaj
*7 dkg török mogyoró durvára vágva
*2 ek aszalt vörös áfonya apróra vágva
*2 ek aszalt sárgabarack apróra vágva
*2 ek kandírozott zöldcitromhéj
*1 tk margarin a forma kikenéséhez
*1 tk liszt a forma szórásához

Egy gyümölcskenyérformát (34,5*11,2*4,5 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel.
A sütőt előmelegítjük.
A török mogyorót durvára, az aszalt gyümölcsöket apróbb darabokra vágjuk.
A tojások fehérjét gépi habverővel közepesen keményre verjük, majd a cukrot kanalanként adagolva keményre verjük.
Beleforgatjuk a lisztet, majd az aszalt gyümölcsöket és a mogyorót.
Legvégül az olajat is belekeverjük.
Az előkészített formába simítjuk.
170 fokon hőlégkeveréssel 35 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Rácsra borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
Porcukorral megszórjuk és a barázdák mentén szeleteljük.

A Facebookon is megtaláltok.

2 megjegyzés: