Printfriendly

2014. december 16., kedd

Bolognai spagetti kicsit másképpen

Olyan régen készült és Párom nagyon szereti. Ezért is ez ma az ebéd második fogása. Kicsit csaltam, mert nem saját, hanem bolti szószt használtam. Azt hiszem néha bocsánatos bűn.



Hozzávalók 6 főre:
*50 dkg darált sertéshús
*1 nagy fej vöröshagyma
*2 ek olaj
*1 kk só
*1 csipet bors
*1 csipet morzsolt oregánó
*1 csipet morzsolt bazsalikom
*4 dl bolognai paradicsomszósz
*50 dkg spagetti tészta
*15 dkg trappista sajt

A vöröshagymát megtisztítjuk, felhevített olajon üvegesre pároljuk, majd a darált húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és kb. 1 dl vízzel felöntve fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.
A spagetti tésztát sós vízben megfőzzük, átöblítjük, hagyjuk lecsöpögni.
A megpuhult húst a paradicsomszósszal felöntjük, összeforraljuk.
A tésztát tányérra rendezzük, kanalazunk rá a paradicsomos húsból, megszórjuk sajttal.
Egy kicsit rámelegítünk, hogy megolvadjon a sajt a tetején.

 A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése