Printfriendly

2014. szeptember 16., kedd

Tárkonyos csirkeraguleves tejfölösen

Úgy gondoltam, hogy ma már kisüt a nap, de tévedtem. Sötét van és szomorú az idő. Valahogy most egyre vonzóbbak számunkra a meleg levesek. Nagyon kedveljük a tárkonyt, ezért készült ebédre ez az egyszerű, csirkés, zöldséges leves jó sok tejföllel.

Hozzávalók 4 főre:
*40 dkg csirkemell filé
*2 nagyobb sárgarépa
*2 dl zöldborsó
*2 nagyobb szem krumpli
*1 közepes fej vöröshagyma
*2 ek olaj
*1 kk só
*1 csipet bors
*1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 kk morzsolt tárkony
*2 csapott ek liszt
*3 dl tejföl
*1,5 l víz

A megtisztított mellet apró darabokra vágjuk, kicsit lecsepegtetjük.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát, krumplit daraboljuk és a vöröshagymát apróra kockázzuk.
A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a lecsöpögött csirkét fehéredésig pirítjuk rajta.
Hozzáadjuk a répát, borsót, felengedjük vízzel.
Ízesítjük a fűszerekkel.
Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a krumplit.
Közben a lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, pár evőkanálnyi meleg leves lével felhígítjuk, és ha a krumpli is megfőtt, a ragulevesbe csorgatjuk.
Hagyjuk felfőni. Melegen kínáljuk. Ízlés szerint citromszeleteket is adhatunk hozzá. Nálunk utóbbit nem mindenki szereti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése