Printfriendly

2014. szeptember 12., péntek

Kerti zöldségleves

Ízletes zöldségleves friss zöldborsóval, szeptemberben. Hihetetlen és mégis igaz. A héten kaptam Párom Anyukájától egy kevés csöves zöldborsót. Késői vetés, nem is termett túl sokat. Nagyon meglepődtem, de hamar készítettem belőle egy finom levest. Nem borsóleves, mert ahhoz túl kevés a borsó, de a kertben szedett friss zöldségekkel remek első fogása lett az ebédnek.



Hozzávalók 4 főre:
*1 pohár zöldborsó (2dl)
*4 közepes sárgarépa
*3 petrezselyem
*1 közepes karalábé
*3 nagyobb szem krumpli
*1 közepes fej vöröshagyma
*1 kisebb paprika fele
*2 ek olaj
*1 kk só
*1 csipet bors
*1 púpos tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 tk őrölt pirospaprika
*1,5 liter víz

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A sárgarépát, a petrezselymet karikára, a krumplit, a karalábét kockára, a vöröshagymát és a paprikát apró kockára vágjuk.
A vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a zöldségeket hozzáadva (kivéve a krumplit) kicsit pirítjuk.
Felengedjük vízzel, ízesítjük a fűszerekkel és az apróra vágott paprikával.
Ha már majdnem puha minden zöldség, a krumplit is hozzáadjuk, és utóbbi puhaságáig főzzük.
Melegen kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése