Printfriendly

2014. szeptember 3., szerda

Borzas szelet

Már többször is készítettem ezt a finom ételt, nagyon kedveli a család. Mindig sült krumplit kérnek hozzá. Puha, szaftos húst takar a krumplis bunda, amit remekül kiegészít a fokhagymás tejföl és a reszelt sajt.


Hozzávalók 4 főre:
*8 közepes szelet csirkemell
*1 kk só

Bundához:
*3 nagyobb krumpli
*1 közepes tojás
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*3 púpos ek liszt

Forgatáshoz:
*2 púpos ek liszt

Sütéshez:
*Olaj bőven

Tálaláshoz:
*tejföl
*fokhagyma
*sajt

A hús szeleteket alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval.
A krumplikat megtisztítjuk, meghámozzuk, majd pépesre reszeljük.
Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a lisztet és jól összeforgatjuk.
Egy tálkába szórjuk a lisztet.
Az olajat felforrósítjuk.
A melleket először a lisztben forgatjuk meg, majd a krumplis tésztában és a forró olajban mindkét oldalukat világos barnára sütjük.
Ekkor a bunda elég kemény, de ha konyhai papírtörlővel bélelt fedeles jénaiba tesszük a husikat, mire az utolsó kisül, megpuhulnak.
Fokhagymás tejföllel megkenve és reszelt sajttal bőven megszórva kínáljuk.
Sült hasábbal vagy párolt rizzsel, melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése