Printfriendly

2014. szeptember 2., kedd

Pörkölt tarjából bográcsban

A hétvégén volt a meteorológiai nyár utolsó két napja. Ki is használtuk, szombaton vendégeink voltak és bográcsoztunk egy kicsit. Nagyon egyszerű ételt választottunk, de mégis egész más az íze, mint a konyhában készített változatnak. A fiúk vették kézbe a fakanalat, mi lányok csak kukták voltunk, az előkészítésben vettünk főként részt, meg természetesen a finomság elfogyasztásában :-)


Hozzávalók 8 főre:
*1,5 kg sertéstarja
*3 nagy fej vöröshagyma
*3 púpos ek tyúkzsír
*3 nagyobb paprika
*3 közepes paradicsom
*1,5 tk őrölt paprika
*1 ek paprikakrém (ízlés szerint lehet csípős is)
*2 kk só
*1 kk őrölt bors

A húst alaposan megtisztítjuk, ha van rajta nagyon zsíros rész, azt esetleg eltávolítjuk és felkockázzuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát, a paprikát kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.
A bográcsban felhevítjük a tyúkzsírt, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta.
A lecsöpögtetett húst fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, a fűszereket.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul. Ha még marad rajta víz, a fedőt eltávolítva hagyjuk elfőni.
Melegen, kifőtt tésztával és savanyúsággal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése