PrintFrendly

2013. augusztus 15., csütörtök

Natúr paradicsomlé

Minden évben készítek a kertben termett paradicsomokból natúr paradicsomlevet. Idén sincs ez másképpen. Beérett az első nagyobb adag zöldség és nekiláttam.
Nem teszek bele sem sót, sem egyéb fűszert, mert az ételek elkészítésekor úgyis a család szája íze szerint fűszerezek.
A felhasználása nagyon sokrétű, készülhet belőle paradicsomleves, pizzára szósz, bolognai spagetti, pizzás csiga, paradicsomszósz, töltött káposzta, és sorolhatnám még.
Hozzávalók:
  • 3 kg paradicsom (feldolgozás előtt mért súly)
  • 1 késhegynyi Na-benzoát
A paradicsomokat több léről alaposan átmossuk, és a hibás és zöld részeket eltávolítjuk. Nagyobb darabokra vágjuk.
Egy fazékba tesszük, és kavargatva kb. fél óráig főzzük, így könnyebben leválik majd a héja.
Még melegen paradicsompasszírozón átnyomjuk.
A levet visszatesszük főni. A főzési idő attól függ, hogy milyen sűrűségű paradicsomlevet szeretnénk kapni. Én most közepes lángon, néha-néha megkavarva 1 órát főztem.
Elzárjuk a lángot, és belekeverjük a tartósítószert.
Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. 
10 kis üvegnyi lé lett ebből a mennyiségű paradicsomból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése