Printfriendly

2013. augusztus 6., kedd

Brokkolirózsás sajtos muffin

Egyik közösségi oldalon keringett egy kép, álmodtam hozzá egy receptet és kész is lett a muffin.
Nekem mindenképpen illett hozzá a fokhagymás mártogatós. Kicsit elszámítottam magamat és az utolsó muffin fedésére már kevéske tészta jutott, de kapott bőven reszelt sajtot.

Hozzávalók 12 db muffinhoz:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 tojás
  • 15 dkg trappista sajt
  • 2 nagy csipet só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
  • 5 dkg margarin
  • 2,2 dl tej
  • 12 brokkoli rózsa (kb. 15-20 dkg)
  • 2 dkg margarin a formák kikenéséhez

 A brokkolit sós vízben pár perc alatt roppanósra főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni.
A muffin formát vékonyan kikenjük margarinnal.

A liszteket egy tálba öntjük és elkeverjük a sütőporral.

A tojást egy másik edénykébe ütjük, sózzuk, borsozzuk, belekanalazzuk a fokhagymakrémet (vagy belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat), hozzáadjuk a megolvasztott, de nem forró margarint, belereszelünk a sajtból 10 dkg-ot. Jól összekeverjük.

A lisztes és a tojásos részt összeforgatjuk.

Folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a tejet és sűrű masszává keverjük.

A tésztából teszünk a muffin sütő mélyedéseibe 1 kisebb evőkanálnyit, majd belenyomjuk a brokkoli rózsát. Végül befedjük a maradék tésztával.

Inkább több masszát hagyjunk befedni a brokkolit.

Legvégül a maradék reszelt sajttal megszórjuk a muffinok tetejét.

175 fokra előmelegített sütőben 25-28 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

A formában hagyjuk pár percet hűlni, majd szépen kitudjuk fordítani a muffinokat belőle.
Kívül ropogós, belül puha sütikék lettek.

Fokhagymás mártogatós illik hozzá, amit úgy készíthetünk, hogy 2 dl tejfölbe zúzunk 1-2 fokhagymát, meghintjük egy csipet sóval és borssal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése