Printfriendly

2013. augusztus 13., kedd

Cukcsánka

A klasszikus lapcsánka cukkinis változata. Nyáron többször is asztalra kerül a bő cukkinitermés miatt. Persze azért is, mert nagyon szeretjük.

Hozzávalók 3 főre:

  • 2 közepes cukkini (feldolgozás után mérve 900g)
  • 1 tojás
  • 7 púpos ek liszt
  • 1 tk só
  • 0,5 kk bors
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • Olaj a sütéshez

A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, héjukat lehántjuk, a magos részt kivágjuk.
A reszelő nagy lyukán lereszeljük.

Meghintjük a sóval, borssal, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, beleütjük a tojást, belekanalazzuk a lisztet.

Jól összekeverjük.

Az olajat felforrósítjuk, majd 1-2 ek masszát bele téve közepes lángon barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Fokhagymát tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk.


Akik elkészítették:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése