Printfriendly

2013. augusztus 13., kedd

Rántott cukkinikarikák

Azt hiszem ez a cukkini legismertebb elkészítési módja, talán nincs is aki ne ismerné. 
Azért írom mégis le, hogy teljes legyen a cukkinis ételek listája.

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 nagyobb cukkini
  • 1 tk só
  • 15 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa 
  •   Olaj bőven a sütéshez
 A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, a héját vékonyan lehántjuk.
A belső magvas részt kivághatjuk. Akit nem zavar, az nyugodtan benne hagyhatja.

(Mi nem szeretjük még a leggyengébb magokat sem, ezért én egyetlen mozdulattal egy kiszúróval kimetszettem a közepét.)

A karikákat besózzuk és hagyjuk állni, míg a panírozáshoz szükséges alapanyagokat előkészítjük.

Három tányért veszünk, az elsőbe beleszórjuk a lisztet, a másodikba beleütjük a tojásokat és egy villával kissé felverjük, a harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát.

A sótól a cukkini kis levet ereszt, ezt leöntjük róla és a fenti sorrendben bepanírozzuk

Forró olajban pár perc alatt mindkét oldalukat barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Én fokhagymás mártogatós készítettem hozzá. 2 dl tejfölbe szórtam 2 nagy csipet sót és belezúztam 2 nagyobb, megtisztított fokhagymát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése