Melengető, ízletes raguleves az egyszerűség jegyében.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*40 dkg sertéscomb
*1 nagy vöröshagyma
*2 közepes sárgarépa
*1 kis darab karalábé
*20 dkg Chef Gomba barna csiperkegomba
*1 kisebb csicseriborsó konzerv (20 dkg)
*3-4 ek olaj
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 nagy csipet őrölt köménymag
*1 csapott kk fűszerpaprika
*1 ek házi darált paprika
*1 dl sűrű tejszín
*1 csapott ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
A hagymát kisebb, a húst nagyobb kockára vágjuk. A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd fehéredésig pirítjuk
rajta a húst. Megszórjuk a pirospaprikával, majd legalább háromszoros mennyiségű vízzel felengedjük. Lefedve a hús puhulásáig főzzük.
Közben ízesítjük a fűszerekkel. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, és a felkockázott karalábét. Majd a vége előtt
10 perccel a vékony szeletekre vágott gombát és az átmosott, lecsepegtetett csicseriborsót. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd hőkiegyenlítéssel
besűrítjük vele a levest. Forralunk rajta egyet és azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése