PrintFrendly

2025. február 10., hétfő

Savanyú káposztás lapcsánka

Egy klasszikus, amit sokféle néven ismerünk, most egy picit másképpen, egy szokatlan alapanyaggal ízesítve. Szeretek kísérletezni, most is ízletes lett a végeredmény.
Hozzávalók 4 személyre
*50 dkg krumpli
*2 tojás
*1 púpozott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*3 nagy gerezd zúzott fokhagyma
*10 dkg savanyú káposzta
*10-15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
 
A káposztát ha nagyon savanyú átmossuk, lecsepegtetjük és apróra vágjuk.
A krumplit meghámozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, a káposztát és legvégül a lisztet. Alaposan összekeverjük. Olajjal kikent, felforrósított serpenyőben két evőkanálnyi adagot megsütünk. Papírtörlőre szedjük. Azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése