Már régebben motoszkált a fejemben, hogy milyen lehet a gomba például pirított káposztával töltve. Most jött el az ideje
a megvalósításnak. Jól sikerült. Bár húsmentes fogás, de igazán ízletes és laktató is. A család tetszését is elnyerte.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*50 dkg Chef Gomba fehér csiperkegomba
*só
*őrölt bors
Töltelékhez:
*20 dkg reszelt káposzta
*1 kk só
*1/2 kk őrölt bors
*1/3 kk őrölt köménymag
Bundázáshoz:
*15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*4 tojás
*20 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
*olaj a sütéshez
A gombát megtisztítjuk, a tönkjét kiemeljük, meghintjük sóval és borssal.
A töltelékhez a reszelt káposztát
4-5 evőkanál felforrósított olajon megpirítjuk, ízesítjük sóval, borssal és köménymaggal.
A gombák kalapját megtöltjük a
pirított káposztával. Először lisztbe, majd villával kissé felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Felforrósított olajban kisütjük.
Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Párolt basmati rizs körettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése