PrintFrendly

2025. február 15., szombat

Narancsos perec

Ez az édesség ismét az egészségesebb vonalat követve jött létre. Ha perecre gondolunk, akkor általában a sajtos jut eszünkbe, de miért ne lehetne akár egy édes változat is ebbe a formába bújtatva. Könnyű, egyszerű és ízletes
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók kb. 17 db-hoz
*10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*5 dkg búzaliszt
*1 csipet só
*1,2 dkg négyszeres erősségű édesítőszer
*1 csapott tk őrölt narancshéj
*1 késhegynyi bourbone vanília
*10 dkg puha vaj
 
A hozzávalókat összedolgozzuk. Két sütőpapír között 3-4 mm vékonyra elnyújtjuk. Egy perec formával kiszaggatjuk. Sütőpapíros lemezen 170 fokos hőlégkeveréses sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése