Printfriendly

2019. augusztus 6., kedd

Sárgarépás rizstallér


Azt már megtapasztaltam, hogy néha a legegyszerűbb fogások a legfinomabbak. Ez a sárgarépás rizstallér akár a köretként kínált maradék rizs felhasználására is megfelelő lehet. Bevallom, én most direkt többet főztem, hogy kipróbálhassam az ötletet, ami a fejemben már régóta ott motoszkált. Könnyű, egyszerű, és ami talán a legfontosabb, hogy nagyon finom. 
A reszeléshez a Russell Hobbs Desire salátakészítőjét használtam. A recept pedig megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is.
Hozzávalók kb. 12 tenyérnyi tallérhoz
*20 dkg főtt rizs
*3 nagyobb sárgarépa
*3 nagyobb tojás
*2 púpozott ek rizsliszt
*1 csapott tk só
*0,5 kk őrölt bors
*3 nagy gerezd fokhagyma
*kevés olaj a sütéshez

A sárgarépát meghámozzuk, a salátakészítő durva reszelőfején lereszeljük. 
Hozzáadjuk a főtt rizst, a tojásokat, a lisztet, majd ízesítjük a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával. Alaposan összekeverjük. Felforrósított serpenyőbe 1-2 evőkanál olajon púpozott evőkanálnyi masszát elsimítunk, majd mindkét oldalát világosra sütjük. Melegen és hidegen is finom fogás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése