Printfriendly

2019. augusztus 7., szerda

Egyszerű őszibarackos csirkenyárs


Régebben szóba sem jöhetett a gyümölcs párosítása a hússal, de ez valahogy mostanában megváltozott. Legyen szó meggyről, szilváról, vagy most épp barackról. 
Kaptunk jó pár édes őszibarackot a párom családjától. Gondoltam egyet, és gyorsan összedobtam belőle egy kis nyársat. Erre az ételre is igaz, hogy sokkal tovább tart elkészíteni, mint elfogyasztani. Pillanatok alatt elfogyott. Magában is remek, de rizzsel is kínálhatjuk.
Hozzávalók 4 személyre:
*40 dkg csirkemellfilé
*2 tk sült csirke fűszerkeverék
*2-3 nagy őszibarack
*pár evőkanál olaj a sütéshez
*saslikpálca

A csirkét vékony csíkokra vágjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel. Ha lehetőségünk van rá, pihentessük pár órát. A barackokat cikkekre vágjuk, majd a csirkével felváltva rövid saslikpálcára húzzuk. Pár evőkanál olajat felforrósítunk egy serpenyőben, majd a nyársakat többször megforgatva pár perc alatt készre sütjük. Melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése