Printfriendly

2019. augusztus 31., szombat

Süngombás-kecskesajtos céklalevélsaláta


A süngomba egy igazi különlegesség. Nagyon örülök, hogy a Bio-Fungi jóvoltából kipróbálhattam. Kinézetre olyan, mintha egy fehér sün lenne, vagy hasonlít az oroszlán sörényére is. 
Egy roppant egyszerű és könnyű fogás készült egy részéből, amit a kertben szedett zsenge céklalevéllel egészítettem ki, valamint egy kevés kecskesajttal, ami mostanában nagy kedvencünkké vált. Érdemes kipróbálni azoknak, akik egy kis különlegességre vágynak. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.

Hozzávalók 4 személyre
*10 dkg Amigo süngomba
*3 nagy marék zsenge céklalevél
*5 dkg medvehagymás kecskesajt
*3-4 evőkanál olaj
*só, bors
*2 nagy gerezd fokhagyma

A süngombát kisebb darabokra vágjuk, a céklaleveleket többször átmossuk, lecsepegtetjük. 
A felforrósított olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a gombát. Ízesítjük sóval, borssal és világosra pirítjuk. A gombát a céklalevéllel tányérra halmozzuk, rámorzsoljuk a kecskesajtot, és azonnal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése