Printfriendly

2019. augusztus 10., szombat

Citromos-túrós ravioli


Imádom a házi tésztát, mind készíteni, mind enni. Legyen az sós vagy édes. Most utóbbi készült, egy kevés túróval töltve. A hab a tortán a puding, ami szuper kiegészítője a derelyének. A készítés során használt ravioli formát a Cookori biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.
Hozzávalók 2 személyre
Tésztához:
*10 dkg durum búzaliszt
*6 ml víz
Töltelékhez:
*15 dkg túró
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*1-2 teáskanál tejföl
*2 teáskanál cukor
*1 teáskanál vaníliás cukor
Tálaláshoz:
*2 evőkanál főzős pudingpor
*2,5 dl tej
*2 evőkanál cukor

A lisztet a vízzel összedolgozzuk, fél órára becsomagolva a hűtőben pihentetjük. 
A túrót villával jól áttörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a citrom reszelt héját, és a tejföllel krémesítjük. 
A tésztát 2 mm vékonyra elnyújtjuk, az egyik felére teáskanálnyi halmokat teszünk a töltelékből. A tészta másik felét ráhajtjuk, kicsit rányomkodjuk. Szív alakú ravioli készítővel kiszúrjuk. 
Gyöngyöző sós vízben pár perc alatt kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. 
Közben a pudingport a tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük. Kevergetve megfőzzük. 
A túrós raviolit a pudinggal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése