Printfriendly

2019. augusztus 2., péntek

Császármorzsa gluténmentesen


Sok olyan étel van, amit már nagyon régen tervezek elkészíteni, de valahogy eddig még mindig kimaradt az életünkből. Ilyen a császármorzsa. Még sohasem ettem, és sohasem készítettem. De, hogy kicsit nehezebb legyen a helyzet rögtön gluténmentes verzióval próbálkoztam. 
Ebből az adagból jó sok lett. Hozzá saját készítésű sárgabarackdzsemet kínáltam.
Hozzávalók 4 személyre
*3 nagy tojás
*15 dkg cukor
*1 csipet só
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*20 dkg rizsdara
*20 dkg rizsliszt
*2,5 dl tej
*2 púpozott ek vaj
*a tálaláshoz baracklekvár/dzsem

A tojások sárgáját a cukrokkal, a citrom reszelt héjával simára keverjük, majd hozzáadjuk a rizsdarát és a rizslisztet. A tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. 
Legalább egy órát pihentetjük. 
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, a rizses masszába forgatjuk. 
Egy serpenyőben egy evőkanálnyi vajat forrósítunk, majd ráöntjük a tészta felét. Néha megkavargatva, a végén gyakrabban világosra sütjük. A maradék tésztával ugyanígy járunk el. 
Baracklekvárral kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése