Printfriendly

2019. augusztus 17., szombat

Hangyabolykeksz


Amikor felfrissül a levegő, előkerül a kiürült kekszes doboz, és a kekszkészítő szett, amit a Cookori biztosított. A kis apróságokba most étcsokoládé került. Gyorsan összedobható, és ugyanolyan pillanatok alatt el is fogy. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.
Hozzávalók kb. 38 db-hoz
*15 dkg liszt
*1 csipet só
*5 dkg porcukor
*3 dkg ét tortadara (vagy reszelt étcsokoládé)
*10 dkg vaj

A lisztet elvegyítjük a sóval, porcukorral, és a tortadarával. Hozzáadjuk a vajat, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. 
A tésztát a keksznyomóba töltjük, majd sütőpapír nélküli lemezre, tetszőleges mintával formázzuk a süteményeket. 
Előmelegített, 180 fokos sütőben, hőlégkeveréses módban 10 perc alatt készre sütjük. 
A tepsin hagyjuk 1-2 percet hűlni, mert még melegen törékeny.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése