Printfriendly

2018. augusztus 4., szombat

Mediterrán sajtos tallér


Amikor sajtos kerül szóba, akkor elsősorban a tallérra gondol a család, hisz ez a legnépszerűbb sós finomság nálunk. Igazi családi program az elkészítése, hisz a gyerekek szívesen segédkeznek az apró golyók sodrásában, a sütés pedig az én feladatom. A végeredményt pedig természetesen együtt fogyasztjuk el.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók kb. 50 tallérhoz
*25 dkg liszt
*1 csapott tk só
*1 csapott ek pizzafűszerkeverék
*1 tk sütőpor
*1 nagyobb tojás
*5 dkg vaj
*10 dkg tejföl
*12 dkg füstölt sajt

A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, fűszerkeverékkel. Összedolgozzuk a tojással, vajjal, tejföllel és a finomra reszelt sajttal. Kisebb diónyi golyókat sodrunk. 
Felforrósított tallérsütőben megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése