Printfriendly

2018. augusztus 11., szombat

Karamellkrémes csíkos keksz sütés nélkül


Ismeritek az Albert kekszes sütit? Ez a sütés nélküli édesség annak egy változata, amiben a kakaós tölteléket egy finom kis karamellás krém váltja fel. Az a jó benne, hogy ebben a nagy melegben nem kell hozzá a sütőt sem bekapcsolni. Viszont egy baj van vele, hogy nehéz kivárni, míg a keksz megpuhul, és egy szeletnél biztos, hogy nem lehet megállni.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.
Hozzávalók kb. 10 szelethez
*20 dkg vajas keksz (1 majdnem egész zacskó Albert keksz)
*10 dkg cukor
*1 dl tejszín
*10 dkg vaj
*12 dkg krémsajt
*2 evőkanál kókuszreszelék
Forgatáshoz:
*2-3 dkg kókuszreszelék

A cukrot karamellizáljuk, a tejszínnel felöntjük, és mérsékelt lángon addig melegítjük, míg a cukor elolvad. 
Kihűtjük, a vajjal, kókuszreszelékkel és a krémsajttal kikeverjük. 
Minden kekszet egy teáskanálnyi krémmel egymáshoz ragasztunk, rudat formázva. 
A végén pár evőkanál krémmel a külsejét is bevonjuk, kókuszreszelékben megforgatjuk. 
Folpackba csomagolva legalább egy napot a hűtőben pihentetjük. Ferdén szeletelve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése