Printfriendly

2018. június 10., vasárnap

Turbolyás körözött


Évekkel ezelőtt vetettem egy kevés turbolya magot a kert azon kis elkerített részébe, ahol a fűszernövények kapnak helyet. Azóta minden évben elszórja a magját és sok apró kis növény jelenik meg újra és újra. Az a jó benne, hogy egész évben zöldell, még a hó alól is kikandikál. Eredetileg erdők aljnövényzeteként éli világát, tehát természetjárók is könnyen megtalálhatják. Eddig tulajdonképpen csak ételek dekorálásához használtam, de most kipróbáltam egy kis kenyérre való ízesítéseként. Igazán különleges ízvilágot kölcsönzött a körözöttnek. Azt hiszem érdemes kipróbálni. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 3 személyre
*25 dkg krémes túró
*1 púpozott kk pirospaprika
*½ kk őrölt kömény
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csapott kk só
*1 kis csokor friss turbolya
*1 kis vöröshagyma
*2-3 evőkanál tejföl

Az áttört túrót ízesítjük a fűszerekkel, beleforgatjuk az apróra vágott turbolyát, vöröshagymát, a tejföllel krémesítjük. Friss zsemlével, zöldségekkel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése