Printfriendly

2018. június 13., szerda

Apró zabpalacsinta


Az éjjel iszonyatos vihar tombolt, nagyon rémisztő volt. Pár összetört tetőcserépen, és néhány lehasadt faágon túl nagyobb baj nem történt. Az ijedelem után kellett valami finomság, ami enyhíti az éjszakai izgalmakat. Egy kis palacsinta pont jó erre. Most kivételesen nem fehér, hanem zabpehelylisztből. Cukor sem került külön bele, csak a feltét édesítette, ami nálunk lekvár, és nutella volt.
Hozzávalók kb. 14 palacsintához:
*20 dkg zabpehelyliszt
*1 púpozott ek sütőpor
*2 nagyobb tojás
*0,5 kk só
*2 ek olvasztott vaj
*3 dl tej

A tojásokat simára keverjük a sóval, vanília kivonattal, olvasztott vajjal.
Beleszórjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
A tejjel csomómentesre keverjük. 20-25 percet pihentetjük.
Olajjal kikent, felforrósított serpenyőben kisütjük. Ha apró buborékok jelennek meg a felszínén, akkor fordítjuk meg.
Gyümölcsszósszal, lekvárral, pudinggal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése