Printfriendly

2018. június 8., péntek

Citromos gyümölcsös sütemény


Amikor érik a sok lédús gyümölcs, igyekszem a legtöbbet felhasználni belőle. Most egy olyan édesség készült, amibe vegyesen került mindenféle finomság, amit a kertben találtam. Volt még eper, meggy, és a piros ribizli is csodásan megérett. Egy kis citrommal egészítettem ki. Ha valakinek nincs citromos joghurt otthon, az sem baj, hisz görög- vagy natúr joghurt is megteszi, ekkor ki lehet egészíteni egy evőkanálnyi frissen facsart citromlével. 
Gyorsan elkészül, nem kell vele sok időt a konyhában tölteni.
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
*20 dkg liszt
*0,5 tasak sütőpor
*1 csipet só
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*12 dkg cukor
*15 dkg vaj
*3 nagyobb tojás szétválasztva
*1 kis doboz citromos joghurt (1,25 dl)
*30 dkg gyümölcs (eper, meggy, ribizli)

A sütőt előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. 
A gyümölcsöket megtisztítjuk, a ribizlit leszemezzük, a meggyet kimagvazzuk, a nagyobb epreket kisebb darabokra vágjuk.
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, citromhéjjal. 
A cukrokat habosra keverjük a vajjal. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a joghurtot. 
Beleszórjuk a sütőporos lisztet és beledolgozzuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát az előkészített tepsibe simítjuk. Megszórjuk a gyümölcsökkel. 
170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel tűpróbáig sütjük. Ez nekem kb. 25-30 perc volt. A sütési idő tájékoztató jellegű. 
Ha kihűlt szeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése