Printfriendly

2018. június 14., csütörtök

Almás céklasaláta


Már látszik, hogy az idei céklatermés nagyon szép lesz a kertben. Egy kis kóstolónak ki is húztam pár darabot. Tepsiben sült csirkéhez készítettem egy kis salátát belőle, mégpedig egy kevés alma hozzáadásával.  Az ízesítést természetesen mindenki a saját, illetve a családja szája íze szerint készítheti, mi egy picit édesen kedveljük.
Hozzávalók 4 személyre:
*5 közepes cékla
*1 nagyobb alma
*1 púpozott ek cukor
*1 tk ételecet (10%-os)
*1 késhegynyi reszelt torma

A céklát megmossuk, a két végét levágjuk, majd bő vízben puhára főzzük. Ha kihűlt, meghámozzuk és a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és ezt is lereszeljük. Ízesítjük cukorral, ecettel, reszelt tormával. Jól összekeverjük. 
Pár órát, vagy akár egy egész éjszakát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. 
Sültekhez, grillezett húsokhoz kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése