Printfriendly

2018. június 12., kedd

Lime-os, citromfüves fűszervaj


A kert egy kis elkerített részén csodásan burjánzik a menta, és a citromfű. Imádom mindkettőt és igyekszem minél többet frissen felhasználni belőlük. Mivel itt a grillszezon, gondoltam készítek egy kis citrusos fűszervajat, amit közvetlenül grillezett vagy sült húsokra téve ajánlott fogyasztani. Igazán jól sikerült, azt hiszem hamarosan más változatokat is ki fogok próbálni. A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 2 személyre
*10 dkg puha vaj
*1 kezeletlen lime reszelt héja
*1 evőkanál frissen facsart lime-lé
*4 nagy citromfű levél
*1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
*1 csipet só

A szoba-hőmérsékletű vajat habosra keverjük a sóval, fokhagymával, a zöld citrom reszelt héjával, levével, az apróra vágott citromfűvel. 
Folpackba csomagolva hengert formázunk, és legalább egy órát a fagyasztóban pihentetjük. 
Forró vízbe mártott késsel szeletelve frissen sültekhez, grillezett húsokhoz kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése