Printfriendly

2016. december 31., szombat

Virslis leveles rétes



A kígyórétes mintájára készült ez a virslis finomság. Alig pár hozzávaló, és egy ízletes fogással lephetjük meg a családot. Tetszés szerint használhatunk bele mustárt, ketchupot. Az uborka igazán különlegessé teszi ezt a leveles ételt. Akár szilveszterre, akár hétköznapokon vacsorára is remek választás.
Hozzávalók 4 főre:
*1 csomag leveles tészta (50 dkg)
*6 szál virsli
*20 dkg trappista sajt
*2 közepes savanyú uborka
*1-2 ek mustár
*1-2 ek ketchup
*1 tojás sárgája lekenni
*1-1 tk lenmag és szezámmag a szóráshoz

A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni.
Enyhén lisztezett felületen kb. 2-3 mm vékonyra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
Hosszában a közepére rakunk a vékonyra szeletelt sajtból, erre jön a 3-3 szál virsli.

Befedjük a felkarikázott csemege uborkával.
Csorgatunk rá ízlés szerint mustárt és ketchupot.

Erre jönnek végezetül a maradék sajtlapok.
A tészta két szélét a kígyórétesnél használt módon srégen csíkokra vágjuk.

Majd egy szálat jobbról balra, majd egy szálat balról jobbra téve befedjük a tölteléket.
A végén a tésztát a rétes alá hajtjuk.

Előmelegítjük a sütőt és átemeljük egy sütőpapíros tepsire.
A tésztát egy tojás sárgájával lekenjük és megszórjuk a magokkal.
200 fokon hőlégkeveréssel kb. 22 percet sütjük. (A sütési idő természetesen ettől eltérhet, hisz nem egyformák a sütők.)
Majd hagyjuk hűlni és egy éles késsel felszeleteljük.

A receptet a Küldd el a RECEPTED! magazinban találtam.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése